Ja, kanske. Det är en smaksak. Det några ser som skräp kanske någon annan hittar ett värde i. Här finner du gamla postningar som möjligen kan ha ett läsvärde. Jag sorterar bland mina gamla bloggar och fyller på efterhand. Det blir inga inlägg av dagbokstyp utan inlägg jag skrivit som omvärlsdsobservationer eller reflexioner över en eller annan företeelse och som inte är direkt tidsbundna. Det finns ingen besöksräknare här och går inte heller att kommentera. Den här bloggen finns för de som har sagt att de tycker om att läsa det jag skriver. Vill någon kommentera så gör det på andra platser där jag går att nå eller öga mot öga. Den kritiske läsaren med negativ inställning i allmänhet och till bloggande i synnerhet behöver inte alls besöka Återvinningen. Men ni andra är välkomna! Kanske gör någon ett fynd, det händer på såna ställen.

söndag 24 februari 2013

Hemskt mycket hej

Skrivet 8 juli 2007, i en lätt irriterad sinnesstämning.

Låt mej ha detta sagt först: Jag gillar inte att bli "niad". När ungdomar man känt sedan dom var tre år börjar säga "ni" bara för att de råkat få jobb på det stora madrass- och sängklädsvaruhuset så blir jag irriterad. Ibland brukar jag titta bakom mej för att kolla om jag har sällskap när någon säger "ni" till mej fast jag mig veterligen är ensam.

Men att bli tilltalad med "hej" i en klämkäck ton från glasslådor, flingpåsar och färgburkar, det är nog snäppet värre.

Jag citerar:
Hej, hur mår du? (flingorna)
Hej! För oss på XXX är god mat...(glassen)
Hej! Det här är en grundfärg som...(färgen, förstås)

Färgburkarna började i fjol, samtidigt som man bytte namn på produkterna. Från att ha hetat vad de används till fick de fantasinamn som "Genuin", "Smidig" och annat larv som endast överträffas i fånighetsgrad av kulörernas namn (som de för övrigt riskerar att sammanblandas med). Hur ska jag minnas om "Timmer" är namnet på produkten eller den kulör jag målade med förra året? Kan det vara någon påhittare från IKEA som bytt jobb?

När matvarorna började hälsa på mej har jag inte lagt märke till, såg det bara häromdagen men det kan ha pågått länge.

Nää, skärpning ICA och ALCRO! Saklig produktinformation utan larv på förpackningarna, tack.